nyitott színes eleven

Művészetek Utcája

2014.05.06. 08:20

műv.jpgMájus 11-én élettel, muzsikával, művészettel telik meg a Nefelejcs köz Győrben, hiszen kezdetét veszi a Művészetek Utcája programsorozat, amely alkalomból számos programmal várunk benneteket. Bebizonyítjuk, hogy a művészet is lehet játékos, és szórakoztató, ehhez pedig a Rómer múzeum gyűjteményei, képző és iparművészek, és nagyszerű művészeti csoportok lesznek a segítségünkre.

 

 

 

 

Programok a Nefelejcs közben:

 

09:30-10:00                        Konga City ütőscsoport ritmuskoncertje

                                         a Baross úton és a Nefelejcs közben

10:00-11:00                        Import Impró Egyesület – színpadi rögtönzések

12:00-12:30                        Régizene Együttes és a

                                         Bogláros Népzenei Együttes előadása

                                         Harmónia Művészeti Központ tanulóinak koncertje

13:30-14:30                        Cserefa Zenekar koncert és táncház                 

16:00-17:00                        Vaskakas Bábszínház: Ilók és Mihók

18:00-19:30                        DRAPAN'S BLUE DEVILS koncert

 

eló.jpg

 

10:00-19:00 Játékos művészet? – A Rómer Múzeum gyűjteményeinek valamint

képző-, nép- és iparművészek bemutatkozása a sátraknál:

 

  • Fruhmann Antal cserépkályhás gyűjteményéhez kapcsolódó kézműipari tevékenység.

Saját csempe minta tervezése és gipszbe faragása, agyag formába nyomása. Mágneses kályhakirakó játék családoknak. A foglalkozást Tanai Péter múzeológus és Heitter Péterné vezeti.

 

  • Kovács Margit kerámiaművész munkássága

Alakos tálak, korsók korongozással és kézi alakítással Gyarmathi Zsuzsa fazekas vezetésével. Kézbe vehető műtárgymásolatok.

 

  • Patkó Imre Gyűjtemény és Vasilescu Gyűjtemény

Ismerkedés a gyűjteményben szereplő festő- és grafikusművészek alkotásaival. Játék a betűkkel, formákkal, foltokkal és csíkokkal. Geometrikus és nem geometrikus formákból képalkotás, kollázs és montázs technikával színes képek készítése kezdőknek és haladóknak. A foglalkozást Pápai Emese művészettörténész vezeti. Ismerd meg az Afrika szerte népszerű mankala játékot!

 

  • Radnai Gyűjtemény és Borsos Miklós Állandó Kiállítás

Bemutatkoznak a XX. század mestereinek alkotásai. Rakd össze Egry József, Szőnyi István, Barcsay Jenő festményeit, pasztellképeit! Ismerd meg a Radnai-gyűjtemény szobrait - memorizálj és építs velünk!

Keresd Borsos Miklós műveit és találj ki a labirintusból! Gyere, játszunk és színezzünk együtt!

  • Művészeti, kézműves foglalkozások: korongozás, agyagból medalionok, egyedi képeslapok nyomdával, textilképek készítése, színes fatorony építés kicsiknek és nagyoknak
  • A múzeum művészeti könyveinek, kiadványainak bemutatása és árusítása
  • Riportok, beszélgetések a kiállító művészekkel
  • Moderátor: Putz Attila

 

Programok a Rómer Házban:

10:00-13:00  „Múzeumi kérdőjelek” – Sok megválaszolatlan talány várja, hogy a végére járj. Gyere és tüntesd el a kérdőjeleket! Járd körbe az utca standjait és lesd meg a látnivalókat, így minden kérdésre jól válaszolhatsz és jutalmad sem marad el!

Feladatlapok leadása: 14 óráig a Rómer Házban lévő gyűjtőládába

Eredményhirdetés: 17 óra, Rómer Házban

 

11:00-12:00 „Mese itt, mese ott” című időszaki kiállítás megnyitója

                   A Magyarországi Észt Intézet utazó kiállítása.

 

13:00-18:00  „Kis mesés kompánia” - Befogadnál egy sárkányt? Barátságot kötnél egy hosszúlábú királylánnyal? Itt megteheted! Sőt, akár haza is viheted! Kis segítséggel elkészítheted saját mesebeli alakodat és akár a kiegészítőket is hozzá! Más bőrébe is bújhatsz, ha kedved tartja, s egyéb meglepetések is várnak. Foglalkozásvezető: Farkas Zsuzsa grafikusművész

 

13:00-14:00 „Mesevár-kacsalábon!?” - Cifra palota, légvár és társai: igen, valahol laknia kell egy hercegkisasszonynak és egy lovagnak is. Készítsünk nekik egy csodaszép otthont! Nagyon egyszerű: egy pop-up könyvben elfér az egész!

 

15:00-16:00 „Hozz egy mesét – kapsz egy rajzot!” Képzőművészeink nagyon várják, hogy megörvendeztesd őket egy szép történettel vagy verssel. Viszonzásul készítenek Neked egy szép képet kedvenc mesédről, melyet otthon kiakaszthatsz a szobád falára is!                              

 

 

Programok a Magyar Ispita épületében:

12:30-13:15 Tárlatvezetés az Emberek az embertelenségben – Győr a világháborúk időszakában című időszaki kiállításban. Tárlatvezető: Varga Attiláné

 

17:00-18:00 Rendhagyó tárlatvezetés az Emberek az embertelenségben – Győr a világháborúk időszakában című időszaki kiállításban, Kulcsár Béla, Szent László díjas harmonikaművész Világháborús Emlékműsorával. Tárlatvezető: Varga Attiláné

 

 

A Művészetek Utcája programokra,

a Rómer Házba és a Magyar Ispita épületbe

ingyenes a belépés!

 

Szeretettel várunk Titeket a programjainkon, amelyről folyamatosan tájékozódhattok Facebook oldalunkon keresztül, Facebook.com/RomerMuzeum

A bejegyzés trackback címe:

https://romer.blog.hu/api/trackback/id/tr716121967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.