nyitott színes eleven

logó.jpgA Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum az Új Széchenyi Terv által kiírt pályázat keretében elnyert 28.069.620 Ft uniós támogatásból valósította meg a győri Váczy Péter Gyűjteményt feldolgozó, bemutató szakmai projektet. 12 oktatási-nevelési intézmény diákjai számára váltak így ingyenesen elérhetővé a múzeumi programok.

 

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum nagy hangsúlyt fektet a művészeti nevelésre, múzeumpedagógiai kínálatával évek óta nagy szerepet játszik az iskolán kívüli nevelési-oktatási feladatok ellátásában.

Az uniós támogatás révén alkalom nyílt arra, hogy újabb állandó kiállítását, a Váczy Péter történészprofesszor ipar-, és képzőművészeti gyűjteményét tárja a legkisebbek elé. A projekt által – 2012. október - 2014. május között – megvalósult 376 múzeumi foglalkozás melletta gyűjtemény műtárgyaihoz kapcsolódó demonstrációs eszközök (21 db műtárgymásolat) és játékok (művészeti puzzle- és társasjáték) segítették elő az élményteli, saját tapasztalatokon alapuló ismeretszerzést.

A projekt lehetővé tette, hogy a résztvevő intézmények – fogyatékkal élő, hátrányos helyzetű, és átlagos képességekkel rendelkező vagy tehetséges győri és Győr környéki csoportjainak művészeti fejlesztése múzeumi környezetben valósuljon meg – közel 6000 részvétellel.

Együttműködő intézmények:

Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény; Csorna Általános és Művészeti Iskola, Óvoda – Kerényi György Művészeti Iskolája; Gyárvárosi Általános Iskola; Gyárvárosi Általános Iskola Balassi Bálint Tagiskolája; Fekete István Általános Iskola; Kodály Zoltán Általános Iskola; Mosonszolnoki Általános Iskola; Széchenyi István Általános Iskola és AMI, Mosonszentmiklós; Nyugat-Magyarországi Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola; Szentiváni Óvoda; Péterfy Sándor Evangélikus Közoktatási Központ; Váci Mihály Általános Iskola, Győrszentiván

 

A Rómer Múzeum az 5 év projektfenntartási időszak alatt is ingyenesen biztosítja a múzeumi foglalkozásokat ezen intézmények számára.

 

Bővebb információ a www.romer.hu honlapon olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://romer.blog.hu/api/trackback/id/tr376197877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.