nyitott színes eleven

Matricázz velünk!

2014.01.30. 11:12

megllt.png

A kilencvenes évek gyermekeként én a kosaras kártyákon, és a tazokon szocializálódtam. Persze volt annyi más, amit gyűjtöttek a gyerekek már akkor is. A matrica az örökérvényű. Párszor tapadós, csillámos, 3D-s,
állatos, királylányos, mesefigurás. Ami közös bennük, hogy mindig elindítanak egy lavinát. A reklámszakemberek egyik örökérvényű szabálya - amelyet mind jól ismerünk - hogy a szülőt a gyerekén keresztül lehet a legjobban megfogni. De mi van akkor, ha a gyerek a célközönség? 

 

A múzeumok mindig kötelező elemei az osztálykirándulásoknak, városnézéseknek. Gyerekszemmel amolyan szükséges rossz. Fel kellett ismerni, hogy a mai kor fiataljainak, akik a 21. századi hétköznapokban nőnek fel, már másképpen kell értéket átadni.

 

A Mozaik Múzeum Túra című országos program az idő vasfogával veszi fel a harcot, és azt tűzte ki céljául, hogy a 6-16 éves korosztály számára népszerűbbé, szimpatikusabbá teszi a múzeumok világát.

 

Matricás albumot, és okos telefonra letölthető alkalmazást készítettek, amelyekhez bárki hozzáférhet. Mondom hogyan! :)

 

Mobil applikáció

 

Ennek segítségével online is jelölheted merre jártál, milyen múzeumokat láttál már a programban résztvevő 300 közül.

 

mapp1.png

Olvasd be a táblán található QR-kódot!

mapp3.png

Töltsd le a Mozaik Múzeumtúra mobil applikációt!

mapp4.png

Regisztrálj, vagy lépj be az alkalmazásba!

mapp5.png

Jelentkezz be a múzeumból!

mapp6.png

Színezd ki a virtuális gyűjteményed, szerezz be minél több egyedi háttérképet!

 

A meglátogatott intézmények képe – azt követően, hogy bejelentkeztél a múzeumból – kiszínesedik. Minél több múzeumot látogatsz meg, virtuális gyűjteményed annál színesebb lesz. Bejelentkezéseidet jutalmazzuk: amellett, hogy mobil alkalmazásod egyre bővül, ajándék háttérképet is küldünk a regisztráció során megadott e-mail címre.

 

Matricagyűjtő játék

 

jt1.pngAz első dolgod hogy szerezd meg a matricagyűjtő füzetet. Ezt az Alexandra Könyvesboltokban, valamint a játékban részt vevő múzeumokban teheted meg, így a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum intézményeiben is.

 

jt3.pngKezd el megszerezni a gyűjteményed darabjait! Vásárolj a múzeumok külsejét ábrázoló matricákat a kijelölt terjesztési pontokon, és ragaszd be azokat a matricagyűjtő füzetbe a megfelelő helyre. Őrizd meg a matricák kóddal ellátott hátlapjait!

 

jt2.pngSzerezd meg mind! A terjesztési pontokon kapható matricák összegyűjtése mellett 2014. május 31-éig látogass el négy különböző, a játékban részt vevő múzeumba és a gyűjtőfüzeted felmutatásával a belépő mellé igényeld a múzeum belsejét ábrázoló, limitált kiadású matricát is! Gyűjts össze legalább négy meglátogatott múzeum belsejét ábrázoló, limitált kiadású matricát, és őrizd meg azok hátlapját is!

 

Jelentkezz a játékra online. Megéri! Őrizd meg a kijelölt üzletekben összegyűjtött, a gyűjtőfüzetbe illeszkedő, különböző matricák hátlapjait, valamint a múzeumban kapott, limitált kiadású matricák hátlapjait! Ha teljes a gyűjteményed, és minden matrica a helyére került a gyűjtőfüzetedben, regisztrálj a weboldalon és rögzítsd a gyűjtőfüzet azonosítóját, valamint a matricák hátoldalán található kódokat.

 natgeo.png

Megéri, mert ajándékot is kapsz! Őrizd meg a kijelölt üzletekben összegyűjtött, a gyűjtőfüzetbe illeszkedő, különböző matricák hátlapjait, valamint a múzeumban kapott, limitált kiadású matricák hátlapjait! Az egyedi kóddal ellátott hátlapokat a gyűjtőfüzetben található, kitöltött űrlappal együtt küldd el postán a Mozaik Múzeumtúra 1389 Budapest, PF 148. postacímre.

 

Ne felejtsd el! A matricák hátlapján található kódok rögzítésének, vagy azok postára adásának határideje 2014. május 31. A díjad pedig egy féléves National Geographic magazin-előfizetés, valamint egy Mozaik Múzeumtúra ajándékcsomag.

 

A kezdeményezéshez mi is csatlakoztunk, keressétek a hatalmas QR-kódot az intézményeink bejáratánál.

Bővebb információt a www. mozaikmuzeumtura.hu weboldalon találtok.

Regisztráljatok, játszatok velünk, és tegyünk érte, hogy az Esterházy-palota legyen mondjuk a 21. század új Michael Jordan-e, vagy Pikachu-ja. :) :)


Forrás: mozaikmuzeumtura.hu

Képforrás: mozaikmuzeumtura.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://romer.blog.hu/api/trackback/id/tr65789720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása