nyitott színes eleven

Keith Haring

2014.02.16. 11:18

Keith_Haring_by_Punjabijoka.jpgKeith Haring amerikai pop-art és graffiti művész és társadalmi aktivista volt, 24 éve ezen a napon ment el, és hagyta ránk örökségül alkotásait. A születésről, a halálról és a háborúról szóló művei nagy hatással voltak az 1980-as évek New York utcai kultúrájára. Képei a 20. század vizuális nyelveként széles körben elismertté váltak. Emlékezzünk rá képeivel, és idézetekkel, melyeket egykor ő mondott.

keith-haring-heart.jpg

"Amit adhatok a világnak, az a rajztehetségem. Annyit fogok rajzolni, amennyit csak tudok, annyi embernek, amennyinek csak lehet, addig, ameddig csak képes leszek rá."

"Az élet annyira törékeny. Nagyon keskeny a mezsgye élet és halál között Egyértelmű, hogy én épp a kettő határán egyensúlyozom."

522px-Tuttomondo_-_Haring_front.jpg

"Szinte azonnal, ahogy megérkeztem New York-ba 1978-ban, rögtön letaglózott, lenyűgözött és magával ragadott a graffiti, amit a metrókon és utcákon mindenfelé láttam."

Keith-Haring2.jpg

"A gyerekek olyannyira élvezik a mindennapjaikat, hogy abból a felnőttek is sokat tanulhatnának, ha vennék a fáradtságot, hogy megértsék és tiszteljék ezt az értéket."

keith-haring-artwork-large-65574.jpg

"A művészet szerintem nem valaminek a szócsöve. Inkább olyasvalami, ami felszabadító hatást gyakorolhat a lélekre, beindíthatja képzeletünket és fejlődésre ösztönöz minket. A művészet nem manipulálja hanem ünnepli az emberiséget."

Forrás: wikipedia.hu, wikiquote.org

Képforrások: wikipedia.hu, sarahelizabethellis.blogspot.hu, pcpmedia.us

A bejegyzés trackback címe:

https://romer.blog.hu/api/trackback/id/tr845816592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása