nyitott színes eleven

Boda Melinda_Halászlé.jpgJúniustól minden a falra kerül a Csikóca Művészeti Műhely és Kiállítótérben, mi szem-szájnak ingere. Egyedi tervezésű csomagolóanyagok, dobozok az ételeknek, melyek a csendéleteken is megjelennek.

 

 

 

 

Az életképeken látottak után döbbenhetünk rá, hogy már nagymamánknál találkozhattunk ezekkel az ételekkel, akár kóstolhattuk is őket. Azt pedig nem kell bizonygatni senkinek, hogy nincs is jobb anyu főztjénél. Hát még akkor, mikor a tízórai szép csomagolásban kerül be a táskába! Ez így van más ételeknél is: minél szebbek, minél zamatosabbak, annál szívesebben választjuk őket. Emellett meg is elevenednek az ételek: egy külön világban kalauzolnak minket végig, mely által egy kis kaland részesei lehetünk.

 cadc4585eef28986ec39b6b9a53d9dba.JPG

 

Nem csak szemnek, kéznek és orrnak is: játékokon keresztül tapasztalhatjuk meg azokat az élményeket, amelyet az ételek az ízlelésen kívül nyújtani tudnak.

 CIRCLE5.jpg

 

 

Az ételek világába kortárs designerek és képzőművészek vezetnek el minket: Bíró Csilla, Boda Melinda, Farkas Villő Diána, Vulman Péter.

 

Az időszaki kiállításhoz kapcsolódó a „Vadat és halat, s mi jó falat…” művészeti rajzpályázat műveiből rendezett tárlat a Nyugat Magyarországi Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola tanulóinak alkotásait mutatja be. A rajzpályázat kiállításra érdemes műveit művészekből álló szakértő zsűri válogatta. A díjátadó ünnepségre az időszaki kiállítás megnyitóján kerül sor.

 

 

 

Kiállítás megnyitó: 2014. június 6. 17 óra

Köszöntőt mond: Farkas Zsuzsa kurátor, grafikusművész

A kiállítást megnyitja: Grászli Bernadett művészettörténész

A kiállítás megtekinthető: 2014. június 6 – augusztus 31.

hétfő kivételével minden nap 10-18 óráig

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://romer.blog.hu/api/trackback/id/tr556268741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása