nyitott színes eleven

műv.tel..jpgMinden év júliusában a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum meghívására, külföldi és magyar képzőművészek érkeznek Győrbe. A Művésztelep ideje alatt a művészek városunkban élnek és alkotnak. Az idei, 46. Nemzetközi Művésztelepen magyar alkotók mellett Szlovákiából fogadtunk vendégeket.

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan, a résztvevő művészek lehetőséget kaptak arra, hogy a Grafikai Műhelyben, a múzeum papírrestaurátor műhelyében és a múzeum épületeiben kialakított alkalmi festőműtermekben dolgozzanak, a jól ismert alkotói módszerek mellett, új, számukra eddig kevésbé ismert technikákat is kipróbáltak. A művésztelep hagyományosan csoportos kiállítással zárul, amelyet idén augusztus 2-tól szeptember 3-ig láthatnak az érdeklődők a Rómer-teremben (Győr, Teleki L. u. 21). A tárlaton bemutatásra kerülő művek között, a különböző, sokszorosított képgrafikai technikákkal készült alkotások mellett, rajzokat, festményeket, szobrokat, installációkat és video-munkákat láthatnak az érdeklődők.  

Résztvevő művészek:

Szarka Fedor Guido grafikusművész (H)
Marek Jarotta festőművész (SK)
Giczy Kristóf grafikusművész (H)
Mórocz István grafikusművész (H)
Szabó Márton szobrászművész (H)
Csurák Erzsébet iparművész (H)
Csonka Csilla iparművész (H)  


A 46. Nemzetközi Művésztelep záró kiállítása

Kiállítás megnyitó: 2013. augusztus 2. 18.00 óra

A kiállítást megnyitja: Grászli Bernadett művészettörténész, múzeumigazgató

A kiállítás megtekinthető: 2014. augusztus 2 – szeptember 3.

hétfő kivételével naponta 10.00 – 18.00 óráig

 

meghívó emiles.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://romer.blog.hu/api/trackback/id/tr266561683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása