nyitott színes eleven

Sajtóközlemény

2014.08.27. 13:06

Széchenyi2020 logo.jpgÚjabb sikeres projektet zárt a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. A részleteket a tovább gombra kattintva olvashatjátok!

 

 

Társadalmi Megújulás Operatív Program

Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában –

Egyszervolt, hol nem volt”- Művészeti nevelés a győri Borsos-házban című

TÁMOP 3.2.13-12/1-2012-0327 azonosító számú projekt

 

 

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum az Új Széchenyi Terv által kiírt pályázat keretében elnyert 19.198 054,- Ft uniós támogatásból valósította meg az “Egyszervolt, hol nem volt”- Művészeti nevelés a győri Borsos-házban című projektet. A támogatásnak köszönhetően 6 oktatási-nevelési intézmény diákjai vehettek részt ingyenesen múzeumi programokban.

 

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum nagy hangsúlyt fektet a művészeti nevelésre, múzeumpedagógiai kínálatával évek óta nagy szerepet játszik az iskolán kívüli nevelési-oktatási feladatok ellátásában.

Az uniós támogatásból megvalósult, kiállításokhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai programok helyszíne a Borsos-ház, amely Győr legrégebbi műemléki negyedében, a Káptalandombon található egykori püspöki udvarbíró ház épülete. A projekt által – 2013. június és 2014. augusztus között – megvalósult 116 múzeumi foglalkozás mellett a gyűjtemény műtárgyaihoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkoztató füzetek, interaktív társasjátékok, kerámia foglalkozások segítették elő az élményteli, saját tapasztalatokon alapuló ismeretszerzést.

A projekt lehetővé tette, hogy a résztvevő intézmények – vidéki, hátrányos helyzetű, és átlagos képességekkel rendelkező vagy tehetséges győri és Győr környéki, óvodás, általános iskolás és középiskolás csoportjainak művészeti fejlesztése múzeumi környezetben valósuljon meg – közel 700 részvétellel.

Együttműködő intézmények:

Bisinger Óvoda, Körzeti Általános Iskola Dunaszeg, Kovács Margit Iparművészeti Szakközépiskola, Radnóti Miklós Általános Iskola, Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Komárom, Városközponti Főigazgatóság Tulipános Általános Iskola

 

A Rómer Múzeum az 5 év projektfenntartási időszak alatt is ingyenesen biztosítja a múzeumi foglalkozásokat ezen intézmények számára.

 

Bővebb információ a www.romer.hu honlapon olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://romer.blog.hu/api/trackback/id/tr986640821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása