nyitott színes eleven

möff.jpgLéleküdítő nappal, és a tanárok éjszakájával folytatódik a Múzeumok Őszi Fesztiváljának győri programsorozata a Rómer Múzeumban.

 

2014. október 11.,

17.00-19.30 Rómer Múzeum – Esterházy-palota (Győr, Király u. 17.)

 

Kellemes időtöltés az elme és a lélek megnyugtatására a Lelki Egészség Világnapja alkalmából. Felfedezhetjük a művészi vívódás mélységeit, majd önmagunkat is jobban megismerhetjük egy interaktív önismereti előadás révén, melyet koncert követ. Az est végén érzelmeink pantomim bemutató által köszönnek vissza ránk.

 

17:00-17:45 'FELSZÁLLNI A MÉLYBE' – MŰVÉSZI VÍVÓDÁS

Megismerhetjük a képzőművészet kiválóságainak – Munkácsy Mihály, Czigány Dezső, William Blake - lelki vívódásait, életük nehéz pillanatait.

Előadók: Farkas Zsuzsa grafikusművész és Szabadvári Attila Imre grafikusművész, művésztanár.

 

17:45-18:15 A LÉLEK HARMÓNIÁJA

HARMÓNIA RÉGIZENE EGYÜTTES KONCERTJE

"A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal. Teljes lelki élet zene nélkül nincs. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be." Kodály Zoltán

Az együttes repertoárját főleg reneszánsz zene képezi, de a késő-középkori és kora-barokk művekkel is szívesen foglalkoznak. Tagok: furulyák - Molnár Rebeka Anna és Posta Krisztina Anna; cselló - Takács Viola; gitár – Németh Kata; ütő - Vértes Gábor Boldizsár

Művészeti vezető: Lakatné Molnár Adél

 

18:15-19:00 PSZICHOLÓGIA A MINDENNAPJAINKBAN

Világosné Rozsonits Erika pedagógus interaktív előadása.

 

19:00-19:30 NÉMA ÉRZELMEINK

A lélek érzelmei az örökkévalóságtól a hanyatlásigIllés Teofil pantomim bemutatója.

 

Tanárok éjszakája programjaira

Esterházy-palota (Győr, Király u. 17.)

2014. október 10., péntek 15-21 óra

 

Program:

15.00-10.10 Köszöntő

15.20-16.00 A Rába Grand luxusautótól a Messerschmittig – Fordulópontok Győr XX. századi történetében, Nagy Róbert főlevéltáros, egyetemi tanársegéd előadása (MNL Győr-Moson-Sopron Megyei Levéltár)



16.00-17.00 Részt vehetnek egyik kedvenc múzeumpedagógiai foglalkozásunkon: Farkas Zsuzsa grafikusművész vezetésével pop-up könyv készítés

 

 

17.00-19.00 Mesterek és tanítványok — Mester a múzeumban: Tomka Péter régész (kutatott régészeti korszaka: népvándorláskor, honfoglaláskor, Árpád-kor; speciális szakterülete: temetkezési szokások) beszélgetőtársai, tanítványai: Gabrieli Gabriella régész (Soproni Múzeum) és Takács Miklós régész, kandidátus (MTA Régészeti Intézet)

 

19.00-21.00 Az én múzeumom...

Különleges tárlatvezetés az Esterházy-palotában: Tanárok beszélnek 15 percben kedvenc műtárgyukról, múzeum-élményükről és arról, hogyan tudják beépíteni a múzeum nyújtotta lehetőségeket tantárgyuk tanításába.

 

 

A programok ingyenesen látogathatóak

 

A bejegyzés trackback címe:

https://romer.blog.hu/api/trackback/id/tr116769947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása