nyitott színes eleven

muzej_borito_web_kicsi.jpgIdén június 20-án rendezi meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága a Múzeumok Éjszakáját. Az eseményhez kapcsolódva az Államtitkárság felkérésére a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum három kategóriában pályázatot hirdet. A kiírások célja a program látogatói körének és ismertségének további bővítése, illetve a programot megelőző kommunikációs kampány elérési körének kiszélesítése.

Kategóriák:

  1. „Te is eljönnél?” – Reklámspot-pályázat

A Múzeumok Éjszakája sok százezer ember számára kihagyhatatlan júniusi program. Ám szeretnénk, ha még többen „rajonganának” érte, megosztanák az élményt és a hangulatot. Tegyék ezt egy legfeljebb 90 másodperces videó formájában, amely biztosan kedvet ébreszt másokban is, hogy csatlakozzanak a Múzeumok Éjszakája kedvelői táborához!

  1. „Te is így láttad?” – Fotópályázat

Várjuk azokat a fotókat, amelyeket a korábbi években az esemény éjszakáján a múzeumokban vagy azok környezetében készítettek, és amelyek átadják a rendezvény különleges hangulatát. Beadási határidő meghosszabbítva! 

  1. „Te is megvennéd?” – Termékfejlesztési pályázat

A Múzeumok Éjszakáját kedvelők közül sokan szívesen vásárolnának, viselnének és használnának olyan termékeket, amelyek felidézik az év legrövidebb éjszakájához kapcsolódó kulturális programsorozatot. Ezért ebben az évben termékfejlesztési pályázatot írunk ki. Azok a munkák, amelyek a zsűri döntése alapján a legjobbaknak bizonyultak, várhatóan 2016-ban már megvásárolhatóak lesznek a résztvevő múzeumok és webshopjaik kínálatában.

 Ugye TE IS pályázol? Várjuk a munkákat!

 

EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága

Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Magyar Turizmus Zrt.

 

Pályázati kiírás részletei:

  1. „Te is eljönnél?” – Reklámspot kategória

A pályázat célja a Múzeumok Éjszakájának népszerűsítése érdekében figyelemfelkeltő videó/reklámspot készítése. A pályázaton minimum 30 másodperces, maximum 90 másodperces videófelvétellel/spottal lehet részt venni a 2015-ös és/vagy korábbi Múzeumok Éjszakája rendezvényein készített érdekes, figyelemfelkeltő programokból összeállított anyaggal. A felvételek – amennyiben megfelelő technikai minőségre képes a rögzítésre használt készülék – telefonnal is elkészíthetők.

Az anyagokat kérjük, szíveskedjenek a youtube felületre feltölteni, majd linkjét a reklampalyazat@muzej.hu címre továbbítani legkésőbb 2015. június 22. (hétfő) éjfélig.

A kísérőlevélben fel kell tüntetni a felvétel készítésének helyét, idejét, a pályázó nevét és elérhetőségeit (telefonszám és e-mail-cím). 

Pályázni kizárólag olyan videóval lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. A pályázó az általa készített felvétel beküldéssel büntetőjogi felelősséget vállal a szerzői jogi feltételek teljesüléséért.

A díj támogatója a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága. A zsűri tagjait az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága delegálja. 

A beküldött és feltöltött videókat szakmai zsűri értékeli, és a 3 legjobbnak ítélt felvétel készítőjét a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága az I. díj esetén nettó 400 ezer forint, a II. díj esetén nettó 200 ezer forint és a III. díj esetén pedig nettó 100 ezer forint fejenkénti díjazásban részesíti.

A pályázó a felvétel beküldésével engedélyt ad a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága számára a film sajtónyilvános eseményen történő bemutatására, valamint a facebook-on és a Múzeumok Éjszakája honlapján való közlésére.

Pályázó az általa készített felvétel beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy amennyiben I., II. vagy III. helyezést ér el a pályázaton, úgy munkáját a szervező kampányaiban, kiadványaiban a későbbiekben felhasználhatja.

 

Pályázati naptár:

Pályázat meghirdetése

2015. május 28.

Beadás (feltöltés) kezdete

pályázat meghirdetését követően azonnal

Beadási (feltöltési) határidő

2015. június 22. éjfél

Eredményhirdetés

2015. június 29-i héten

 

 

  1. „Te is így láttad?” – Fotópályázat kategória

A pályázaton a Múzeumok Éjszakája bármely korábbi programján, bármely korábbi évben készített, maximum 3 darab egyedi fotóval lehet részt venni.  

Az anyagokat kérjük, szíveskedjenek a fotopalyazat@muzej.hu címre továbbítani legkésőbb 2015. június 12. (péntek) éjfélig. 2015. június 14. (vasárnap) éjfélig.  

Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. A pályázó az általa készített felvétel beküldéssel büntetőjogi felelősséget vállal a szerzői jogi feltételek teljesüléséért.

A beérkezett képek előzsűrizésen vesznek részt, amelyet követően a versenyben maradó fotókat feltöltjük a program Facebook oldalán létrehozott albumba. Az itt megjelentetett fotók közönségszavazáson vesznek részt. A legtöbb lájkot gyűjtött kép közönségdíjat kap.

A díj szakmai partnere, a Magyar Turizmus Zrt. a közönségdíjas alkotás szerzőjét a Magyar Turizmus Zrt. az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont jóvoltából két főre szóló, kétéjszakás pihenéssel ajándékozza meg a fertődi Esterházy-kastély Terézia lakosztályában.

A zsűri tagjait a Magyar Turizmus Zrt., az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum delegálja. 

Pályázati naptár:

Pályázat meghirdetése

2015. május 28.

Beadás kezdete

meghirdetést követően azonnal

Beadási határidő

2015. június 12. (péntek) 24.00 óra Meghosszabbítva 2015. június 14. (vasárnap) 24.00 óráig

Szakmai zsűrizés (előzsűrizés)

2015. június 13-17. között

Közönségszavazás (on-line)

2015. június 18-25. között

Eredményhirdetés

2015. június 29-i héten

 

A képfile technikai feltételei:

File-típus: JPEG, a legmagasabb képminőséggel elmentve
Méret: hosszabbik oldal, fekvő kép esetén 1400 pixel, álló kép esetén 1050 pixel
Minimális eredeti méret: 2592 x 1944 pixel (5 Mpixel)
Mobiltelefonnal készített fotók esetében: 800 x 600 pixel, illetve érvényes EXIF információk

A pályázaton legalább 5 megapixel (2562x1936) felbontású eredeti képpel lehet részt venni, melynek kicsinyített 1400x1050 pixeles változatát kell elküldeni. Az esetlegesen bemutatásra kerülő képekről külön értesítés után feltöltendő a nagyfelbontású változat maximum 10 megapixel (3648 x 2736 pixel) méretű változata.

A pályázó a képek beküldésével engedélyt ad a Magyar Turizmus Zrt., a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága számára a fotók sajtónyilvános eseményen történő bemutatására, valamint a facebook-on és a Múzeumok Éjszakája honlapján történő közlésére. A pályázó az általa készített felvételek beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy azokat a szervező kampányaiban, kiadványaiban a későbbiekben felhasználhatja.

 

  1. „Te is megvennéd?” – Termékfejlesztési pályázat kategória

A múzeumok és az éjszaka rajongói szívesen vásárolnának, viselnének és használnának olyan termékeket, amelyek felidézik az év legrövidebb éjszakáját. Ebben az évben termékfejlesztési pályázatot írunk ki, és 2016-ban szeretnénk, ha a résztvevő múzeumokban és webshopban már találkozhatnának azokkal a termékekkel, amelyek a zsűri döntése alapján a legjobbaknak bizonyultak.   

A tervezési dokumentációt (vázlatok, tervek, műleírás, prototípusról készített fotók) kérjük a termekpalyazat@muzej.hu címre továbbítani legkésőbb 2015. november 16. (hétfő) 18.00 óráig.

A termékfejlesztési kategóriához kapcsolódóan az esemény hivatalos arculati elemei letölthetőek az alábbi linkre kattintva: muzej.hu/arculat/logo.zip

 

Pályázni kizárólag olyan termékdokumentációval lehet, amelynek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sérti harmadik személyek személyhez fűződő jogait. A pályázó az általa készített termékdokumentáció beküldéssel büntetőjogi felelősséget vállal a szerzői jogi feltételek teljesüléséért.

A díj támogatója a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.

A beküldött termékdokumentációkat szakmai zsűri értékeli, és a 3 legjobbnak ítélt terv készítőjét a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága az I. díj esetén nettó 800 ezer forint, a II. díj esetén nettó 300 ezer forint és a III. díj esetén pedig nettó 200 ezer forint fejenkénti díjazásban részesíti.

A zsűri tagjait az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Design Terminál, az Iparművészeti Múzeum és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem delegálja. 

A pályázó a termékdokumentáció beküldésével engedélyt ad a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága számára annak sajtónyilvános eseményen történő bemutatására, valamint a facebook-on és a Múzeumok Éjszakája honlapján történő közlésére.  

A szervező azon pályaművekkel kapcsolatban, amelyeket a jövőben szeretne felhasználni, külön megállapodásokat köt.

Pályázati naptár:

Pályázat meghirdetése

2015. május 28.

Beadás kezdete

meghirdetést követően azonnal

Beadási határidő

2015. november 16.

Szakmai zsűrizés

2015.november 17-20.

Eredményhirdetés

2015. november 20-át követő héten

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://romer.blog.hu/api/trackback/id/tr727536404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása