nyitott színes eleven

be2.jpgBács Emese legjobb alkotásai a nagyvárosi élet hétköznapi színpadán zajló, szűkszavú emberi drámák. A különös nézőpontú, karakteres ábrázolásmódú, olykor jellegzetesen harsány színvilágú festmények teljes egészében korunk szülöttei. A képek drámaiságát a hivalkodó környezet és a beléjük helyezett arctalan, árnyszerű emberi figurák szembetűnő kontrasztja adja. A sajátos művészi látás- és ábrázolásmódnak köszönhetően a metropolis hétköznapi helyszínei az elmagányosodás, elidegenedés par excellence színterei.

 

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum egyik elődje, a Városi Művészeti Múzeum 2011 őszén a Váczy Péter Gyűjtemény időszaki kiállítóterében, önálló tárlaton mutatta be Bács Emese festőművész alkotásait, amelyhez kapcsolódóan műtárgykatalógus is napvilágot látott.

 be1.jpg

A múzeum egyik fontos vállalt feladata jeles kortárs művészek pályájának nyomon követése, reprezentatív alkotásaik gyűjtése. Ebbe az évtizedek óta, vásárlások és letéti anyagok révén gyarapodó törzsanyagba illeszkedik szervesen Bács Emese festőművész 2012-ben, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megszerzett két alkotása. (Utcán, Játszótéren este)

 

Mindkét festmény a fiatal alkotó jellegzetes, művészetének legjobb kvalitásait felmutató munkái közé tartozik, amelyek együtt jól reprezentálják a művész sajátos látás- és ábrázolásmódját.

 

Pápai Emese

 

A bejegyzés trackback címe:

https://romer.blog.hu/api/trackback/id/tr775760205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása