nyitott színes eleven

A titkos gyűjtemény Győrben

2014.01.17. 09:13

dk.jpgAdvent harmadik hetének legkiemelkedőbb múzeumi eseménye volt egy eddig titkos magángyűjtemény bemutatkozása, mely a magyar művészettörténet-kutatás számára is fontos esemény. A kiállítás egy korábban fél évszázadon át őrzött titkot leplez le.

 

E gondosan összeállított kollekció a szocializmus évtizedei alatt jött létre, a rejtőzködő magángyűjtemények utolsó nagy példája, mely az örökösök elszántságának köszönhetően intakt állapotban vészelte át az elmúlt időszakot. A modern magyar festőművészet klasszikus remekműveit felvonultató tárlaton többek között Rippl-Rónai József, Vaszary János, Mednyánszky László, Csók István és Aba-Novák Vilmos alkotásai várják a művészetkedvelőket. A 2014 márciusáig látogatható kiállítás rendhagyó tárlatvezetésekkel várja az érdeklődőket. A gyűjteményt tudományos alapossággal készült színes katalógus is bemutatja. 

Grászli Bernadett

múzeum igazgató, művészettörténész

 

A bejegyzés trackback címe:

https://romer.blog.hu/api/trackback/id/tr135762376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása