nyitott színes eleven

Vincent van Gogh

2014.03.30. 09:52

475px-VanGogh_1887_Selbstbildnis.jpgVincent van Gogh holland festőművész, a posztimpresszionizmus egyik legnagyobb alakja volt, ma lenne 161 éves. Emlékezzünk rá festményeivel, és idézetekkel, melyeket ő mondott egykor.

 

479px-Vincent_Willem_van_Gogh_128.jpg

 

"Ha igazán szereted a természetet, mindenhol megtalálod a szépséget."

 

487px-Portrait_of_Dr._Gachet.jpg

 

"Ha az ember csak vissza tud emlékezni mindarra, amit látott, akkor már sosem henyél, igazában sosem magányos, és nincs többé egyedül."

 

Gogh4.jpg

 

"Nem mindig tudjuk megmondani, mi tart bennünket bezárva, bebörtönözve, szinte eltemetve, de mégis érez az ember bizonyos határokat, bizonyos kapukat. Bizonyos falakat. Mindez képzelet lenne, fantázia? Nem hiszem. Aztán felmerül az emberben a kérdés: Istenem! Sokáig tart ez még, mindig, mindörökkön örökké? Tudod, mi szabadít meg a fogságból? A mélységes, komoly szeretet. Ha vannak barátok, testvérek, szeretők, ez nyitja meg természetfeletti hatalommal, mágikus erővel a börtönt."

 

467px-Van_Gogh_-_Country_road_in_Provence_by_night.jpg

 

"Az élet olyan, mint a rajzolás: néha gyorsan és határozottan kell cselekednünk, a dolgokat erélyesen kézbe vennünk, és arról gondoskodnunk, hogy a nagy vonalak villámgyorsan előttünk álljanak. Semmiféle lagymatagságnak, kételkedésnek itt nincs helye, a kéz nem remeghet, a szem nem pisloghat ide-oda, hanem egyedül csak arra irányulhat a tekintet, ami előttünk van."

 

forrás: citatum.hu

képforrás: wikipedia.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://romer.blog.hu/api/trackback/id/tr525885338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása