nyitott színes eleven

barati-kristof-koncertje-original-36848.jpgKi mondta, hogy csak egy dologban lehetünk sikeresek? És ki fogalmazza meg, hogy mi is az a siker?

Junior Prima díj (2009), Liszt Ferenc-díj (2011), Kossuth-díj (2014), Bartók-Pásztory-díj (2014). 35 év alatt ezeket a hazai elismeréseket elnyerni, tökéletes definíció az előbb említett szóra. Nem beszélve az oroszországi Paganini-verseny első helyéről, melyet a szakma, csak a zenei élet Oscarjának nevez.

Baráti Kristóf neve világszerte ismert, és elismert. Hegedűjátékát csodálták már Belgiumban, Franciaországban, Oroszországban, és hamarosan, szeptember 13-án a Győri Filharmonikus Zenekar bérletes hangversenyén hallhatják a Richter Teremben.

Sok más elődjéhez hasonlóan nem csak egy művészeti ágban sikeres. Szenvedélye a fotózás. Fényképein egyszerre jelenik meg a múlt, a jelen, a pillanat, az elmúlás, a pezsgő élet, és a kiszámítható magány. Alkotásain jól megfér egymás mellett Stravinsky kottája, és a 21. század modern fülhallgatója, vagy akár az utca művészete, és a hegedű klasszikus mivolta. Egyedi kompozíciói idén ősszel a Rómer Múzeumban is bemutatkoznak.

 

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum

2014. szeptember 12 – október 31.

Esterházy-palota, Győr, Király utca 17.

reflecxiók.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://romer.blog.hu/api/trackback/id/tr436685667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása