nyitott színes eleven

Kulturális Örökség Napjai

2014.09.18. 09:37

kulturalisorokseg.jpgA Kulturális Örökség Napjai alkalmából évek óta nagyon sok épület nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt. A szeptember 20-21-i országos rendezvény idei központi témája Ybl Miklós születésének 200.évfordulója, valamint a szintén jubiláló Feszl Frigyes és Fellner Sándor munkássága, valamint hazánk építészetének egyik jellemző stílusában, a historizmus korszakában épült épületek bemutatása.

A historizmus építészetének témájához kapcsolódott a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. Szeptember 21-én 11 órakor a Zsinagóga műemléképületét mutatja be Kottmayer Tibor egyetemi tanársegéd.

 

Kult_örökség_nap 2014 szóró_e-mail2(1).jpg

A Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódik az Ars Sacra Fesztivál egy hetes programsorozata (szeptember 20-28),melynek keretében  szeptember 20-án a Nyitott templomok Napja programra várjuk az érdeklődőket. A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum az elmúlt években is csatlakozott a Nyitott Templomok Napja rendezvényhez, Győr városában található templomok művészeti értékeit bemutató programsorozattal. Az idén szeptember 20-án 15 órakor a Szent Orsolya Rend Szent Anna templomának művészeti értékeit N. Mészáros Júlia művészettörténész mutatja be.

Ars sacra 2014 szóró_e-mail.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://romer.blog.hu/api/trackback/id/tr546708115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása